Ferrari 430 Scuderia 16M: pole position voor de zondagsrijder

03-04-2015

Ferrari lanceerde de Ferrari 430 Scuderia Spider 16M ter ere van de zestiende constructeurstitel van Scuderia Ferrari in de Formule 1 in 2008. Er werden slechts 499 exemplaren gemaakt. Firstgear heeft een van deze unieke exemplaren in de showroom staan.

Michael Schumacher hielp bij de ontwikkeling van deze auto, die de cabrioletversie is van de Ferrari 430 Scuderia. Accent werd gelegd op een laag gewicht (nog geen 1500 kg) en extra pk’s. De hogere-compressie-versie van de 4.3 liter V-8 levert 510 pk. De versnellingsbak werd aangepast, waardoor voor het ontkoppelen, schakelen en koppelen slechts 60 milliseconden nodig zijn. Van 0 naar 100 accelereert de auto in 3,7 seconden. De maximale snelheid is 315 km per uur. Deze ‘lichtgewicht’ auto bereikt op Fiorano dezelfde rondetijden als de Ferrari Enzo.

Het interieur is ontdaan van alle overbodige comfort. De bekleding bestaat uit carbon fiber. Geen tapijt, maar aluminium op de bodem, geaccentueerd met zichtbare lassen. De stoelen zijn bekleed met gewichtsbesparend doek en de enige stoelbediening is de helling van de leuning en het voor- en achteruit schuiven. De enige luxe: een iPod touch, die door zes boxen geluid laat schallen. Hoewel muziek door het sportieve geluid van de motor misschien niet eens te horen is….

 

 

Terug naar overzicht