Firstgear Cars Special: Porsche 911 GT3 RS

09-08-2017

Binnen het uitgebreide gamma van de Porsche 911 is de GT3 RS de versie die bekend staat als de meest pure rijdersauto. Met zijn atmosferische motor en achterwielaandrijving voelt hij zich thuis op de openbare weg én op een circuit.

We hebben eindelijk kortstondig de sleutel in handen van de meest extreme 911 van dit moment: de GT3 RS. Als er dan één auto met de titel ‘laatste atmosferische 911’ moet gaan strijken, dan mag het van ons gerust deze zijn.

Laten we allereerst nog even stilstaan bij het bijzondere fenomeen van de RS, een extra scherpe variant van een 911 GT3 die op zichzelf al een extra scherpe variant van de 911 is. Om een nog sterker op het circuit gefocuste uitvoering neer te zetten, sloopt Porsche al generaties lang de glazen ruiten uit de standaard GT3 om ze te vervangen door stukken kunststof. Ze pulken de logo’s en typeaanduidingen eraf en plakken er flinterdunne stickertjes voor in de plaats. Ze monteren een spoiler achterop, een rolkooi achterin, trekken een hoop isolatiemateriaal eruit en vervangen de stoelen door exemplaren die rechtstreeks uit de Porsche 918 Spyder komen. Lees meer…

 

Terug naar overzicht