Geld verdienen door te investeren in exclusieve auto’s

10-28-2014

FirstGear Cars ziet toekomst in het investeren in exclusieve auto’s. Het bedrijf in Almelo, dat nu bekend is als leverancier van nieuwe en jong gebruikte luxeauto’s, schept met een nieuwe activiteit “Investment Cars” de mogelijkheid voor autoliefhebbers om passie voor auto’s en financieel voordeel te combineren.

Bijzondere auto’s stijgen de laatste decennia fors in waarde. Als je de hoogste veilingresultaten van 2000 met die van 2013 vergelijkt, zie je dat sommige auto’s wel vijf- tot tienmaal in waarde zijn gestegen. Het aantal auto’s dat voor meer dan een miljoen dollar wordt geveild, neemt elk jaar toe.

Records voor bijzondere en zeldzame auto’s worden voortdurend verbroken. Voor een zeldzame Ferrari 250 GTO uit 1963 werd in 2013 maar liefst 38 miljoen dollar betaald. Op een veiling in Parijs werd in februari van dit jaar een Porsche 911 Speedster van 1989 voor ruim 3 ton verkocht. Even ter vergelijking: Een gewone Porsche 911 Cabriolet uit die tijd is te koop voor € 40.000,-.

Vincent van der Vinne, schrijver van het boek ‘De auto als belegging’ ziet groeikansen voor sportieve, exclusieve auto’s. De opkomst van nieuwe economieën, in bijvoorbeeld China en India, zorgt ervoor dat er meer welgestelde mensen komen. In die landen werden tot voor kort geen Westerse automerken verkocht. Ook in Midden-Europa en Rusland neemt de belangstelling voor auto’s als investering toe.

Door de brede kennis over de markt van exclusieve auto’s kan FirstGear Cars deskundig advies geven over het aanschaffen van een auto als investering. Net zoals een private banker adviseert over onderbrengen van vermogen.

Terug naar overzicht